Dodatkowe informacje

  • Wiza robocza obcokrajowca oznaczona jest numerem 05 lub 06. Wiza znajduje się w paszporcie obcokrajowca.
  • Obcokrajowiec może otrzymać wizę na podstawie ,,Oświadczenie o zamiarze powierzenia wykonywania pracy” maksymalnie na rok czasu, jednak w tym czasie może pracować jedynie 6 miesięcy.
  • „Zezwolenie na pracę dla obcokrajowca” umożliwia pracę obcokrajowcowi przez jeden rok do trzech po upłynięciu półrocznego okresu pracy poprzez „Oświadczenie o zamiarze powierzenia wykonywania pracy”. Do zezwolenia na pracę typu A wymagane jest wyrobienie wizy roboczej
  • „Zezwolenie na zamieszkanie na czas oznaczony i pracę” umożliwia cudzoziemcowi przedłużenie pobytu i legalnej pracy w Polsce po upłynięciu pracy na oświadczeniu o zamiarze zatrudniania bez konieczności wyjazdu do swojego kraju pochodzenia i wyrabiania tam wizy. Ten dokument upoważnia również cudzoziemca do zapraszania członków swojej rodziny na odwiedziny w Polce

Potrzebujesz zezwolenie na pracę lub kartę pobytu dla swoich pracowników? Nie wiesz jak to zrobić lub nie masz na to czasu? My, Tobie w tym skutecznie pomożemy. Gwarantujemy najlepszą jakość usług w niskiej cenie.