Gastronomia i hotelarstwo

Gastronomia i hotelarstwo wymaga szczególnego rodzaju kandydatów do pracy, mających

Tak rozumiemy zadania jaką pełnią pracownicy w tej branży

Kelner/kelnerka – to osoba o wysokich zdolnościach interpersonalnych. Znająca bardzo dobrze język klienta, którego obsługuje. Jest uśmiechnięta, wie jak zachować się w stresujących sytuacjach. Bardzo ważna jest również wiedza z dziedziny Savoir-vivre, nakrywania stołu, podawania potraw, prawidłowej postawy, nienagannego wyglądu, schludności i czystości.

Pomoc kuchenna – kucharz nie może tracić czasu na przygotowywanie półproduktów do dań. Pomoc kuchenna wspiera go w tym tak, aby kucharz skupiał się na procesie gotowania. Pomoc kuchenna jest nieodzowna w każdej restauracji. Dzięki niej kuchnia wydaje dania szybko i najlepszej jakości. Każdy kucharz ceni o sprawną, dokładną i doskonale rozumiejącej się z nim pomocą kuchenną.

Kucharz, Kucharka – to serce każdej kuchni. Oni decydują o tym jakie danie trafia na stół klienta. Od ich kunsztu i doświadczenia zależy w głównej mierze to czy klient wróci do restauracji. Każdy kucharz powinien wiedzieć jak przygotowywać produkty, aby były smaczne. Doskonale wie również, jak podać danie aby wyglądało atrakcyjnie i smacznie. Zna się na produktach żywnościowych, wie jak je łączyć, a czego należy unikać. Dobry kucharz ciągle doskonali swoje umiejętności i nigdy nie stoi w miejscu ze swoją wiedzą.

Szef Kuchni – kto jak nie on decyduje w jakim kierunku idzie kuchnia w danej restauracji. To on organizuje pracę całego zespołu. Dzięki niemu kuchnia wydaje na czas potrawy i jest w stanie podjąć się każdego zadania. Wybór produktów w sklepie, planowane zakupów, tworzenie i wybór przepisów, sposób przygotowywania potraw, reguły zachowań w różnych sytuacjach, rozwiązywanie problemów w zespole to główne zadania każdego szefa kuchni. Ponadto, każdy szef kuchni to nie kwestionowany autorytet i lider w szanującej się restauracji.

——————————————————————————–

Pokojowa – jazdy gość który wchodzi do pokoju hotelowego ma być onieśmielony czystością, zapachem, aranżacją oraz pięknie nakrytym łożem. Każda kompetentna pokojowa wie jak szybko, sprawnie i dokładnie posprzątać pokój hotelowy. Zna również zasady sprzątanie prywatnych rzeczy gości, jest uczciwa i dyskretna.

Recepcjonistka, Recepcjonista – z tą osobą gość będzie miał pierwszy kontakt po wejściu do hotelu. Recepcjonistka jest wizytówką każdego hotelu. Zna wiele języków, jest pomocna, rozwiązuje problemy gości, opowiada o miejscu w którym goście się znajdują, zna lokalne atrakcje turystyczne, wie jak wystawić fakturę, używać terminala płatniczego oraz kasy fiskalnej. Cechy charteru dobrej recepcjonistki to: pogoda ducha, wesoła osobowość, nigdy nie schodzący z twarzy uśmiech :), radzenie sobie w stresujących sytuacjach, asertywność, gdyż nie każde życzenie gościa można spełnić.

Jeśli zlecisz nam rekrutację pracowników to będziemy szukać kandydatów o wspomnianych wyżej cechach i predyspozycjach. Szanowny kliencie, jeśli chcesz coś dodać lub uważasz że szukasz kandydatów o innych zdolnościach i predyspozycjach to chętnie dostosujemy się do Twoich potrzeb

 

——————————————————————————–

Kasjer w restauracji – osoba przyjmująca zamówienia. To ona ma pierwszy kontakt z klientem. Powinna być zawsze uśmiechnięta, pomocna, władająca dobrze językiem polskim, jak również innymi językami. Wie jak obsługiwać kasę fiskalną, czytnik kart bankomatowych. Potrafi szybko liczyć gotówkę i wydać resztę. Jest skrupulatna, dokładna, nie myli się podczas obliczeń. Na bieżąco sprawdza stan kasy z ilością sprzedanych produktów i przyjętych środków pieniężnych. Bardzo dobrze zna produkty oferowane w restauracji. Proponuje dania dostosowane do oczekiwań klienta. Jest wizytówką firmy, dlatego musi ją cechować wysoka kultura osobista.

Barista – wybiera, parzy i serwuje kawę oraz sporządza napoje kawowe, herbatę oraz inne napoje i koktajle. Barista jest zawodem o charakterze wytwórczym, usługowym oraz artystycznym. Barista dobiera właściwy gatunek kawy oraz odpowiednie proporcje składników i metodę parzenia kawy – według wymagań gościa lokalu lub proponuj własne rozwiązania. Przygotowuje kawy artystyczne, które poza walorami smakowymi wyróżniają się także efektem wizualnym. Są to kawy wielowarstwowe, z dodatkami lub przygotowane techniką Latte Art. Barista przygotowuje i sprzedaje również wszystkie pozostałe pozycje występujące w menu lokalu, jak koktajle, soki, desery itp. Barista zajmuje się bezpośrednią obsługą klienta, doradza i udziela informacji. Jego obowiązkiem jest zachowanie technologii i przestrzeganie norm jakościowych, w tym ocena organoleptyczna finalnego produktu. Jest odpowiedzialny za sprzęt i maszyny używane w pracy, utrzymywanie czystości i porządku, jak również dbanie o dobry wizerunek lokalu, w którym pracuje.

Korzystając z naszych usług zyskujesz:

Kompleksową obsługę kadrowo-prawną – nasi rekruterzy i specjaliści ds. zatrudniania cudzoziemców mają zawsze aktualną wiedzę prawną w dziedzinie legalizacji pobytu i pracy obcokrajowców. Dzięki temu z nami zawsze zatrudnisz pracownika legalnie i nie będziesz martwił się w przypadku kontroli.

Płatność tylko za skuteczną rekrutację – masz zawsze okres próbny na sprawdzenie pracownika.  Jeśli nie będziesz zadowolony z kandydata to możliwie w jak najszybszym czasie zastąpimy go odpowiednią osobą na zastępstwo.

Specjalnie wyselekcjonowanych, najlepszych kandydatów – wyszukując pracowników zawsze polegamy na referencjach oraz testach przeprowadzanych we współpracujących z nami ośrodkach. Na życzenie klienta przed wysłaniem kandydata możemy wykonać próbki spawalnicze, próbne zbrojenie itp.

Stały kontakt z specjalistą ds. rekrutacji – cały czas jesteś informowany o postępach w rekrutacji – wysyłamy przetłumaczone CV kandydatów,  wspólnie ustalamy konkretny dzień i miejsce przyjazdu pracownika.  Możesz zawsze porozmawiać z kandydatem przed przyjazdem do pracy. Jeśli zaistnieje taka potrzeba, masz prawo zrezygnować bezpłatnie z usług rekrutacyjnych.

Opiekę po-sprzedażowa –  nigdy nie będziesz pozostawiony bez wsparcia, nawet po zakończeniu realizacji usługi. Większość naszych klientów  wraca do nas, żeby zalegalizować dalszy pobyt i pracę swoich pracowników lub po kolejnych kandydatów do pracy.

Współpracę z doświadczoną firmą – współpraca z nami to wybranie prawie 10-letniego doświadczenia w rekrutacji,  legalizacji pobytu i pracy cudzoziemców oraz wybór licencjonowanej agencji pracy o bardzo wysokiej renomie na rynku.

Zapraszamy Państwa do współpracy

Wypełnij kwestionariusz online