Karta pobytu

single-img

Karta pobytu – zezwolenie na pobyt czasowy i pracę upoważnia cudzoziemca do pobytu i pracy na terenie Polski nawet na 3 lata

Karta pobytu jest jedynym dokumentem legalizującym pracę i pobyt cudzoziemców dające w przyszłości możliwość uzyskania pozwolenia na pobyt stały, pobyt rezydenta długoterminowego UE oraz zapraszania członków rodziny cudzoziemca w odwiedziny. Co roku uzyskujemy skutecznie, kilkaset kart pobytu w różnych województwach na terenie Polski.

Agencja WORKSOL posiada wieloletnie doświadczenie w zakresie rekrutacji i zatrudnieniu pracowników zagranicznych. Obecnie współpracujemy z pracodawcami na terenie całego kraju. Chcemy zaoferować Państwu pomoc w legalizacji pobytu i pracy na terytorium RP cudzoziemców.

Realizujemy każdego miesiąca kilkadziesiąt projektów związanych z uzyskaniem przez cudzoziemców różnego rodzaju pozwoleń na terenie całego kraju. Mamy na koncie ponda tysiąc zakończonych sukcesem spraw urzędowych. Nasza skuteczność wynosi 98 %. Bierzemy tylko takie sprawy które mają szansę powodzenia. Z chęcią podejmiemy z Państwem współpracę.

Przykładowe dokumenty będziemy od Ciebie potrzebować ?

  • Kolorowe paszportowe fotografie, aktualne, nieuszkodzone w ilości czterech sztuk o wymiarach 35 x 45 mm, wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy na jednolitym jasnym tle, mające dobrą ostrość oraz pokazujące wyraźnie oczy i twarz od wierzchołka głowy do górnej części barków, tak aby twarz zajmowała 70-80% fotografii; fotografie mają przedstawiać osobę bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami, patrzącą na wprost z otwartymi oczami, nieprzesłoniętymi włosami, z naturalnym wyrazem twarzy i zamkniętymi ustami.
  • Kopia paszportu ze wszystkimi zapisanymi stronami.
  • Kopia oświadczenia o zamiarze powierzenia pracy lub zezwolenia na pracę typu A lub obecnej karty pobytu, na podstawie których obecnie pracujesz.
  • Umowę najmu lokalu mieszkalnego, gdzie mieszkasz lub masz zamiar mieszkać lub oświadczenie właściciela mieszkania o tym, że wyraża zgodę na to, żebyś zajmował je w celach mieszkalnych.
  • Umowę o pracę, o dzieło, zlecenie oryginał lub kopia.
  • PIT-37. Jeśli już pracowałeś w Polsce powinieneś mieć deklaracje, że rozliczyłeś się z podatku dochodowego. Jeśli nie pracowałeś w poprzednim roku nie musisz mieć tego dokumentu. Dokument potwierdzający posiadanie ubezpieczenia zdrowotnego na terenie Rzeczypospolitej Polskiej.
  • Jeśli pracujesz w zawodzie, który nie podlega ustawowo zwolnieniu z informacji starosty o braku możliwości zaspokojenia potrzeb kadrowych , o którym mówią Rozporządzenia Wojewody właściwe dla danego województwa, to należy taki dokument również załączyć.

Czasami wymagane:

  • Zaświadczenie o niezaleganiu w podatkach w urzędzie skarbowym
  • Dyplomy ukończenia szkoły.
  • Akt własności lokalu mieszkalnego lub inny dokument potwierdzający własność lokalu , w którym mieszkasz.

Pamiętaj !

  • najpóźniej na 1 dzień przed końcem wizy musisz złożyć dokumenty na kartę pobytu w Twoim Urzędzie Wojewódzkim
  • karta pobytu może być wydana nawet na 3 lata

Chcesz skorzystać z usługi uzyskania zezwolenia na pobyt czasowy i pracę (karta pobytu)?

Napisz do naszych specjalistów:

rekrutacja@worksol.pl, aromaniak@worksol.pl,

dwesola@worksol.pl, rjablonska@worksol.pl,  wdunaj@worksol.pl

Кадровое агенство WORKSOL - работа для Украинцев и иностранцев в Польше

Ищешь работу ?

W naszej bazie dany znajduje się aktualnie 646 ofert pracy na terytorium Polski.

Пропозиції роботи для українців знаходяться тут
icon_firstPrzeglądaj oferty pracy

Szukasz pracowników?

Dysponujemy bazą  ponad 1 200 CV zagranicznych pracowników w każdej specjalności

icon_twoDodaj ofertę pracy

Есть вопросы ?

faceCzat online telZamów rozmowę personKontakt bezpośredni